Hozzávalók:
- 1 kg karfiol rózsa
- Víz
- 6 db M-es tojás
- 3 dkg vaj
- Fűszerek: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
- 10 dkg virsli – előfőzött vagy nyers – nincs jelentősége
- 5-10 dkg kemény sajt – pl. Parmezán, Cheddar
Elkészítés:
- A karfiol rózsákat puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- Vajjal és a hozzá ütött tojásokkal, továbbá a fűszerekkel pépesítjük.
- Egy zsírpapírral kibélelt kisebb mély sütőedénybe öntjük a pépet.
- Virsli karikákat dobunk rá.
- Végül reszelt sajttal megszórjuk az ételt.
- Kb. 20 percig sütjük. Ha a sajtot mindenképpen ropogósan szereted, akkor addig, amíg ez be nem következik.
- Saláta pestot és reszelt tormát kínálhatunk hozzá.