A PaleoCookbook hírleveléből
Salsa
A kép a Google images-ről való
Ingredients
Fish
- 2 fish fillets, large
- 1 garlic clove, finely grated
- 1tbs ground cumin
- 1/3 cup olive oil
- 1/3 cup lemon juice
Salsa
- 1 cup cherry tomatoes, halved
- 1 red capsicum, diced
- 1 bunch parsley, roughly chopped
- 1 avocado, diced
- 1tbs olive oil
- 2tbs apple cider vinegar
Instructions
- Combine garlic, cumin, olive oil and lemon juice. Place fish in a bowl and rub on cumin
- mixture. Cover and place in the refrigerator for 30 minutes.
- Pre‐heat a grill to medium heat.
- Place fish on grill and cook for 3‐4 minutes each side, or until cooked through.
- To make the salsa, place all salsa ingredients into a mixing bowl and combine well.
Hozzávalók:
Hal
- 2 db nagyobb méretű filézett halszelet
- 1 gerezd finomra zúzott fokhagyma
- 1 teáskanálnyi őrölt köménymag
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1/3 csésze citromlé
Salsa
- 1 csésze felezett érett-piros paradicsom
- 1 db kockákra vágott paprika
- 1 csokor nagyjából összedarabolt petrezselyemzöldje
- 1 db feldarabolt avokádó
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 teáskanál almaecet
Elkészítés:
- Keverd össze a fokhagymát, a köményt, az olíva olajat és a citromlevet
- Tedd a halat mélytányérba, és dörzsöld be a köményes keverékkel
- Lefedve 30 percre tedd hűtőbe
- Forrósíts fel egy grill-lapot közepes forróságúra
- Tedd a halszeleteket a grill-lapra, és mindkét oldalát süsd 3-4 percig, amíg azok át nem sülnek
- A salsa elkészítéséhez, annak hozzávalóit tedd egy turmix-gépbe, és a géppel jól dolgozd össze őket.