Grillezett köménymagos hal salsával

Salsa

A PaleoCookbook hírleveléből

Salsa

A kép a Google images-ről való

Grilled Cumin Fish with Salsahalsalsával

Ingredients

Fish

  • 2 fish fillets, large
  • 1 garlic clove, finely grated
  • 1tbs ground cumin
  • 1/3 cup olive oil
  • 1/3 cup lemon juice

Salsa

  • 1 cup cherry tomatoes, halved
  • 1 red capsicum, diced
  • 1 bunch parsley, roughly chopped
  • 1 avocado, diced
  • 1tbs olive oil
  • 2tbs apple cider vinegar

Instructions

  • Combine garlic, cumin, olive oil and lemon juice. Place fish in a bowl and rub on cumin
  • mixture. Cover and place in the refrigerator for 30 minutes.
  • Pre‐heat a grill to medium heat.
  • Place fish on grill and cook for 3‐4 minutes each side, or until cooked through.
  • To make the salsa, place all salsa ingredients into a mixing bowl and combine well.

Hozzávalók:

Hal

  • 2 db nagyobb méretű filézett halszelet
  • 1 gerezd finomra zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi őrölt köménymag
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1/3 csésze citromlé

Salsa

  • 1 csésze felezett érett-piros paradicsom
  • 1 db kockákra vágott paprika
  • 1 csokor nagyjából összedarabolt petrezselyemzöldje
  • 1 db feldarabolt avokádó
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál almaecet

Elkészítés:

  • Keverd össze a fokhagymát, a köményt, az olíva olajat és a citromlevet
  • Tedd a halat mélytányérba, és dörzsöld be a köményes keverékkel
  • Lefedve 30 percre tedd hűtőbe
  • Forrósíts fel egy grill-lapot közepes forróságúra
  • Tedd a halszeleteket a grill-lapra, és mindkét oldalát süsd 3-4 percig, amíg azok át nem sülnek
  • A salsa elkészítéséhez, annak hozzávalóit tedd egy turmix-gépbe, és a géppel jól dolgozd össze őket.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.