Spárgapüré céklával

Hozzávalók:

  • 0.5 kg zsenge zöld vagy fehér spárga
  • 2 dl bio cékla ivólé vagy 1 db ökölnyi nagyságú főtt bébi cékla
  • Fűszerek: só, gyömbér, citromlé, lizin/xukor0stevia/1 tk. méz (AIP) (vagy-vagy), bio citrom reszelt héja; nem AIP-osok tehetnek bele csípős paprikát
  • 2 ek. olívaolaj
  • Kiegészíthető vágott zöldekkel, mint pl. újhagyma, uborka

Elkészítés:

  • A spárgák fás szárát levágjuk, majd a az összes zöldet puhára főzzük.
  • Leöntjük a főzőlevet, de kb. 1 dl-nyit hagyunk, hogy ezzel lehessen turmixolni. Természetesen érdemes várni, legalább amíg langyos nem lesz a spárgánk.
  • Ízlés szerint fűszerezzük a turmixolt spárgát, tovább forgatjuk a gépet, majd a végső keverés a céklával történjen.

Javaslom AIP chapatival a fogyasztását, …, paleosok szabadabban választhatnak a lepények vagy kenyerek közül;

ketogén köretnek is elfogadható!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.