Hozzávalók és elkészítés egyben:0.5 kg karfiolt zsíradékon (kókusz, sertés, olíva) megpirítjuk.
- A kb. 2-3 cm átmérőjű cukkinit spirálozóval tésztává metéljük és a pirított karfiolhoz keverjük.
- Amennyiben még pirítás közben sózunk, úgy kevés levet fog ereszteni főzés közben, mint ahogy a képen is látható. Ha száraz zöldeket szeretnénk, akkor csak akkor sózzunk, amikor a cukkini fogkemény, tehát a főzés kész. A cukkinit persze nyersen is fogyaszthatjuk.
- Jelen esetben vegyes bogyós gyümölcsökkel: ribizli, áfonya, szeder bolondítottam meg az ételt, de pl. megtisztított kockázott alma darabokat is tehetünk hozzá.
- Ha nem használunk gyümölcsöt, akkor a só mellett használhatunk fokhagymát, hagymát vagy pl. kaprot.
- A zöldséghez norvég nyersen füstölt 5 dekányi lazacot kevertem.