A TV-paprika több műsorában láttam az elmúlt napokban
„májas-hagymás-boros-vermutos” ételféleségeket, ez adta az ihletet!
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj (friss vagy mélyhűtött egyaránt jó!)
- Olívaolaj – 2-3 kanállal
- Hagymalekvár
- Só, őrölt bors, fokhagyma, csipetnyi koriander és/vagy majoranna, 1-2 levél bazsalikom stb. ízlés szerint
- 1 evőkanál jászvaj (ghee)
Elkészítés:
- A csirkemájat (én mélyhűtöttet felengedtem) kb. 5 percig mindkét oldalán pirítsd meg 2-3 evőkanál olívaolajban a hozzáadott fűszerekkel – kivéve a sót, mert a sótól a máj megkeményedik, – amikor átsült, húzd le a tűzről és hagyd kihűlni
- A már kihűlt májat tedd robotgépbe, kanalazz az edénybe 2-3 evőkanál hagymalekvárt, tegyél ehhez az alaphoz 1 evőkanál jászvajat (ghee-t), és turmixold össze
A csirkemájat tálald valamilyen paleos kenyérrel; különösen jó valamilyen ropogós kenyeret vagy sós süteményt választani! Én sajtos tallért sütöttem mellé!