Barackhab – barackfagyi tejszínesen

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Kevés citromlé hozzáadásával verj fel 2 db tojás fehérjét kemény habbá
  • 5-6 db jól érett sárgabarackot cséplőgépben darabold apróra, vagy pépesítsd
  • Óvatosan keverd el a sárgabarack pépet a habbal – xukor vagy stevia, esetleg vanília hozzáadásával; TED esetén rizs, tápióka vagy agave szirupot adj hozzá édesítésnek
  • Amennyiben az élvezetet tovább kívánod fokozni, akkor még önts és keverj a habhoz 1 dl kókusztejszínt
  • Ez az édesség habként és fagyiként is fogyasztható
  • 1-2 óra alatt fagyi állagúvá válik, amennyiben mélyhűtőbe teszed

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Barackhab – barackfagyi tejszínesen”

    1. Közvetlenül feltörés előtt jól megmossuk folyóvíz alatt (esetleg mosogatószerrel), papírtörlővel szárazra töröljük és máris fertőtlenítve van. A tyúktojás belül steril, szalmonella mentes, nyersen fogyasztható. (UV fénnyel is szokták fertőtleníteni, így kapható). Más tojásokat, um. kacsa, liba, fürj, fácán stb. tilos nyersen használni, csak jól átsütve, -főve!, mivel porózus a héjuk, amin át tudnak jutni a bacik…
      Ne félj a tojástól, az egyik legegészségesebb paleo-„konzerv” 🙂 !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.