Májjal töltött csirkemell

Csirkemell – májjal töltve – A kép a Google imagesről való.

Hozzávalók 2-3-4 személyre:

  • 3 db csirkemell
  • Csirkemájkrém (recept alapján!) /további májas recepteket is felhasználhatsz!/ – 4-5 evőkanállal
  • Őrölt mandula, vagy mandulaliszt, vagy szezámpehely – 6-7 evőkanállal; AIP és Ketogén étkezés esetén használj a krém sűrítésére NoCarb lisztet, annyit, hogy a krém besűrűsödjön, de nem lesz szükség 6-7 ek.-ra, maximum 3-4 ek. elég lesz. Hagyd a krémet állni!
  • 1 db tojás – AIP-ban elhagyható!
  • Só, őrölt bors, majoránna, paprika por, chili paprika (elhagyható); AIP fűszerek: só, fokhagyma, majoránna vagy oregánó
  • 2-3 evőkanál zsír

Elkészítés:

  • Végy 3 db filézett csirkemellet, melyet vágj fel 6 szeletre
  • Óvatosan vágd ketté (de nem teljesen) a szeleteket, ahova a tölteléket fogod berakni
  • A csirkemájkrémet keverd a lisztekkel (irányzatnak megfelelően) és üss rá egy tojást (vagy hagyd el!); annyi szárazanyagot tegyél ehhez az alaphoz, hogy sűrű masszát kapjál; a krémet fűszerezd ízlés szerint (én chili-paprikát is tettem bele).
  • Töltsd meg a csirkemelleket a májassal, és tűzdeld meg a szeleteket vagy hústűvel vagy fogpiszkálóval.
  • Tedd sütőzacskóba a töltött, és fűszerezett mell darabokat, a zacskót zárd le, majd szurkáld meg, hogy a felesleges gőz ki tudjon a sütés közben távozni. Kb. 20 perc után bontsd fel a zacskó tetejét, és kend meg a csirkeszeleteket zsírral és így süsd tovább ropogósra; sütőzacskó nélkül is sütheted, de akkor tegyél alá 1-2 evőkanálnyi zsírt, és sütés közben locsold meg a szeletek tetejét.
  • Kb. 30 perc alatt készre sül a hús.
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Májjal töltött csirkemell”

  1. Szia BB,

    nagyon megörültem ennek a receptnek, mert pont valami májasra fájt a fogam, csak már annyira uncsi a hagymás alap…pl lecsós máj. Szóval köszi :), ez lesz a hétvégén :). Azt szeretném kérdezni, hogy a mandula úgy viselkedik így húsban, májban elkeverve, mint anno mondjuk a búzadara? Lazítja a krémet? Még sosem kevertem húsmasszába, illetve egyszer szezámmagot, de attól tök keserű lett.

    ÜDv

    Barbara

    1. Szia Barbara! A mandula lazítja és egyben dúsítja a krémet, és a mandulának közömbös az íze. A szezámmal az a helyzet, hogy erősen kell fűszerezni ahhoz, hogy elnyomjuk a kesernyés ízt – pl. sok őrölt köménnyel. BB

  2. Szia BB,

    megcsináltam, frenetikus lett. Egy picit változtattam a tölteléken, mert nem mertem bevállalni az esetleges kudarcot a szezám kesernyés íze miatt. Így inkább egy kevés őrölt lenmagot tettem bele (DM), + kb 3 ek. vizet. Meg a májba tettem majorannát még. Inkább csirkecombba töltöttem, mert sajnos a mellét esélytelennek találtam erre, ugyanis az összes kilyukadt :P. Szóval ez egy nagyon tuti recept!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.