Hozzávalók 2 személyre:
- 1 nagy filézett csirkemell – lehetnek más csontozott csirkedarabok is
- 2 dl kókusztej + 1-1,5 dl víz
- 1 kávéskanálnyi majoránna vagy oregáno (vadmajoránna)
- Só és őrölt bors ízlés szerint – paleo és ketogén esetén
- Só, gyömbér por – AIP esetén
- 1 db tojás sárgája (El is hagyható!)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Vágd fel apró darabokra a csontozott-filézett csirkét
- Tedd lábasba és öntsd rá a vízzel elkevert paleo tejet
- Főzd puhára a húst
- A húson lévő lét fűszerezd sóval, őrölt borssal és majoránnával
- Vegyél ki a léből 0,5 dl-t, és amikor langyos, üss bele 1 db tojássárgáját, melyet miután jól elkevertél, lassan, óvatosan, állandó keverés közben öntsd vissza az alaplébe, és most már a tojással együtt ismét forrósítsd fel – a tojássárgáját tehát sűrítésre használd!
- Amikor az étel kész, locsold meg olívaolajjal!
Javaslom az étel paleo tésztával való tálalását! – pl. „Hortobágyi húsos paleocsinta” – sós paleocsintája, vagy „Paleocsinta – tojáslepény – szezámos”
A képen metéltre vágott szezámos paleocsinta látható!, mely természetesen kirázólag a Cordain-Szendi paleos változathoz illik!