Majoránnás csirkefalatok


Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy filézett csirkemell – lehetnek más csontozott csirkedarabok is
  • 2 dl kókusztej + 1-1,5 dl víz
  • 1 kávéskanálnyi majoránna vagy oregáno (vadmajoránna)
  • Só és őrölt bors ízlés szerint – paleo és ketogén esetén
  • Só, gyömbér por – AIP esetén
  • 1 db tojás sárgája (El is hagyható!)
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  • Vágd fel apró darabokra a csontozott-filézett csirkét
  • Tedd lábasba és öntsd rá a vízzel elkevert paleo tejet
  • Főzd puhára a húst
  • A húson lévő lét fűszerezd sóval, őrölt borssal és majoránnával
  • Vegyél ki a léből 0,5 dl-t, és amikor langyos, üss bele 1 db tojássárgáját, melyet miután jól elkevertél, lassan, óvatosan, állandó keverés közben öntsd vissza az alaplébe, és most már a tojással együtt ismét forrósítsd fel – a tojássárgáját tehát sűrítésre használd!
  • Amikor az étel kész, locsold meg olívaolajjal!

Javaslom az étel paleo tésztával való tálalását! – pl. „Hortobágyi húsos paleocsinta” – sós paleocsintája, vagy „Paleocsinta – tojáslepény – szezámos

A képen metéltre vágott szezámos paleocsinta látható!, mely természetesen kirázólag a Cordain-Szendi paleos változathoz illik!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.