Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A cukkinit alaposan mosd meg, és a héjával együtt darabold fel julienre, majd locsold meg citromlével
- Olívaolajban fokhagyma gerezdek hozzáadásával süsd ropogósra; a fokhagyma gerezdeket akár pucolatlanul is beledobhatod az olajba
- Tapasztalat: Bár az ötletet a tv-ben hallottak alapján írtam le, javaslom, hogy a hámozatlan cukkini alá tegyetek egy kevés vizet és olajat, és így fedő alatti párolás után süssétek le zsírjára. Engem a cukkini héja egy kicsit zavart, de biztosan van, aki szereti.
Hogy mitől olasz? -, én így hallottam a tv-ben.
Én most sok cukkinit meg pattiszont fagyasztok le – a konyhatündérektől kérdezem: azokból is meg lehet majd csinálni vagy csak frissből?
Tavaly fagyasztottam cukkinit, kiengedve szalonnás lett, nem jött be. BB