Gombás csirke NoCarb rizzsel (shirataki rizs)

Gombás csirkemell – Google

Hozzávalók:

  • 10 dkg gomba – Ajánlom a barna csiperkét, mert „gesztenyés” íze kiváló!
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 db nagy fej hagyma
  • Erős paprika – lehet zöld paprika vagy paprika por, esetleg chili
  • 0.5 l paradicsom sűrítmény
  • Bazsalikom – friss vagy szárított, hiányában lehet majoránnával vagy babérlevéllel is ízesíteni
  • 1 evőkanálnyi olíva olaj
  • 1 evőkanálnyi zsír (sertés, kacsa, liba)
  • 4-5 szem sacharin vagy kávéskanálnyi eritrit
  • Őrölt bors
  • 1 kávéskanál só, illetve ízlés szerint
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  • Az apróra vágott hagymát dinszteld meg egy kevés zsíron, kanálnyi vízzel
  • A következő lépés a csirkedarabok alaphoz való adása legyen, s pirítsd meg a húst
  • Dobd az edénybe a megmosott és tetszés szerint feldarabolt gombát, melyet párold további víz hozzáadásával puhára
  • Az edénybe öntsd bele a paradicsomlevet, további vizet is
  • Fűszerezd – sóval, borssal, édesítővel, fűszernövénnyel
  • A kb. 15-20′ alatt összefőtt étel tetejét locsold meg némi olíva olajjal

Habfagyi – citromos

Habfagyi – citromos

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál Xukor0 4x stevia vagy 2 evőkanál ereitrit
  • 1 nagyobb db citrom leve
  • 1 evőkanál kókusztejszín – pl. Cocomas
  • Bio reszelt citromhéj – kapható Oetker tasakos!

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét verd fel pici citrom hozzáadásával kemény habbá, kb. a habverés felénél add hozzá a xukrot is
  • A legvégén csavard bele az összes citromlét és az evőkanálnyi kókusztejszínt
  • A fagylalt kb. 45 perc múlva ehető
  • Ha későbbi felhasználásra szánod, akkor inkább parfé formában – jégkockatartóban fagyaszd le
  • A fagyi tetejét megszórhatod bio reszelt citromhéjjal – készen kapható zacskós, bármely nagyobb élelmiszerboltban