Málnás vagy diós mákos muffin

Törökné Tóth Csilla receptje és képei

Belesütött gyümölccsel kompromisszumos! Diósan 100% paleo!

Gyümölcsösen 100%-ossá úgy tehető, ha a mákos muffinokat friss összetört málnával töltöd meg, majd a tetejére is teszel belőle! (BB)

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál darált mák
  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • 5 evőkanál eritritol
  • 1 teáskanál szódabikarbóna + fél citrom leve
  • 1 púpos evőkanál zsír
  • 2 db tojás
  • Késhegynyi fahéj
  • Fél zacskó mazsola (50 gr)
  • 0,5-1 dl cocomas kókusztejszín
  • 72 szem málna

Elkészítés:

  • A málna és mazsola kivételével minden összetevőt keverj össze elektromos habverővel vagy fakanállal; ha túl sűrű kis vízzel lehet rajta lazítani
  • Keverd a masszához a mazsolát is és a muffin papírokba rakj egy-egy kanálnyit
  • Tegyél 4 szem málnát, majd újra egy-egy kanálnyi tésztát, melynek a tetejére szintén 4 szem málna kerül
  • 9 db nagyobb muffin jön ki ebből a mennyiségből
  • 180 fokon 20-25 percig süsd

Nagyon finom, és ugyanez a recept darált dióval is ugyanúgy elkészíthető, csak ott málna helyett vágott diót és mazsolát teszek hozzá!