Két krémes torta

Hozzávalók:

  • Piskóta maglisztből – alaprecept
  • Diókrém
  • Mákkrém
  • Aszalt gyümölcs – pl. cukormentes vörös áfonya, cukormentes aszalt szilva, cukrozatlan mangó, cukrozatlan dinnye stb.
  • Xukor vagy stevia ízlés szerint, esetleg vanília, vagy vanília aroma, vagy rumaroma
  • Jászvaj (ghee), vagy kókuszzsír – elsősorban a mákhoz; a dió elég zsíros

Elkészítés:

  • Süsd meg a piskótát vagy egy nagy tömbben, vagy nagy vékonyabb lapban, és ebből állítsd össze a torta rétegeit
  • Darálj le vajkrém állagúvá kb. 20-25 dkg diót, és ugyanennyi mákot
  • A diót és a mákot külön lábasokban 1,5-1,5 dl kókusztejjel és hozzáadott édesítővel állandó keveréssel főzd puhára (krémesebbé teheted hozzákever kb. egy-egy evőkanálnyi jászvajjal /ghee-vel/) Vigyázat a mákkal! – a mákot kicsit hosszabb lében (pl. hozzáadott vízzel, hogy ne kelljen annyi kókusztejet használni) főzd nagyon puhára, és a mákba feltétlenül tegyél vagy vajat, vagy talán még jobb, ha kókuszzsírt. Az én tortám tapasztalata mindez! Ezzel a korrekcióval 100%, hogy jó lesz!
  • Az előkészített piskóta lapjait kend meg – először mákkrémmel, majd diókrémmel, ismét mákkrémmel, végül diókrémmel fedd be az egész tortát
  • A torta tetejét díszítsd aszalt gyümölccsel – a képen vörös áfonya látható!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.