Hozzávalók:
- 0.5 kg darált csirkemell
- Só, őrölt bors
- 1 nagy fej hagyma
- Fokhagyma – zúzott vagy porított
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tökmagliszt
- 0,5 evőkanál – 1 dkg kókuszliszt
- 1 evőkanál zsír (bármilyen lehet!)
- 4 db kemény tojás a töltelékhez
Elkészítés:
- A darált csirkemellet fűszerezd apróra vágott vörös hagymával, fokhagymával, sóval, borssal – ízlés szerint
- 2 db tojással és 2 evőkanál tökmagliszttel alaposan keverd át a masszát
- Eközben főzz meg 4 db tojást – legyen 10 perces tojás, majd hideg vízben, a héját kicsit megtörve hagyd kihűlni – Ez egy trükk ahhoz, hogy könnyen le tudd venni a tojások héját!
- A mély tepsit, melyben sütni fogsz zsírozd ki vékonyan, majd a húskeveréket helyezd a sütőedénybe
- A megtisztított tojásokat nyomd bele a hús középső részébe, és a kezeddel halmozz rá a húsból borítást
- A fasírt tetejét szórd meg kókuszliszttel, és kend be az egész fasírtot vékonyan zsírral is
- Kb. 35 perc alatt készre fog sülni az étel, ha előmelegített sütőben – közepes lángon sütsz