Lisztes-tojásos egyben sütött csirke fasírt

Lisztes-tojásos csirke fasírt – Google

Hozzávalók:

  • 0.5 kg darált csirkemell
  • Só, őrölt bors
  • 1 nagy fej hagyma
  • Fokhagyma – zúzott vagy porított
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tökmagliszt
  • 0,5 evőkanál – 1 dkg kókuszliszt
  • 1 evőkanál zsír (bármilyen lehet!)
  • 4 db kemény tojás a töltelékhez

Elkészítés:

  • A darált csirkemellet fűszerezd apróra vágott vörös hagymával, fokhagymával, sóval, borssal – ízlés szerint
  • 2 db tojással és 2 evőkanál tökmagliszttel alaposan keverd át a masszát
  • Eközben főzz meg 4 db tojást – legyen 10 perces tojás, majd hideg vízben, a héját kicsit megtörve hagyd kihűlni – Ez egy trükk ahhoz, hogy könnyen le tudd venni a tojások héját!
  • A mély tepsit, melyben sütni fogsz zsírozd ki vékonyan, majd a húskeveréket helyezd a sütőedénybe
  • A megtisztított tojásokat nyomd bele a hús középső részébe, és a kezeddel halmozz rá a húsból borítást
  • A fasírt tetejét szórd meg kókuszliszttel, és kend be az egész fasírtot vékonyan zsírral is
  • Kb. 35 perc alatt készre fog sülni az étel, ha előmelegített sütőben – közepes lángon sütsz