Keresd fel Ágni görög konyhájának oldalát, ahol találsz egyéb paleo recepteket is! Keress rá a paleo címszóra!
Hozzávalók:
* 1 közepes karfiol
* 200 ml kókusztej (Lehet kevesebb is, hogy a sütéskor ropogósabb legyen!)
* néhány korty fehérbor (én aszut tettem bele)
* 1 mk mustár
* 1 tk oregano
* 1 mk köménypor
* 1 mk fahéjpor
* 1-2 csipet chilli
* 1 tk só
* feketebors, olívaolaj
* 3-4 tk bruschetta fűszer, ennek hiányában én a következőket használtam:
– 3 db. napon szárított paradicsom
– 1 cikk fokhagyma
– 1 zöldhagyma
– 4 levél zöldmenta
– 1 kk oregano
– 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
– 1 kk csípős paprika
Elkészítés:
A fűszereket az olajjal és kókusztejjel alaposan összekavartam, majd leöntöttem vele a rózsáira szedett karfiolt.
Sütőben pirulásig sütöttem.
A recept Willson oldaláról való, ahol az elkészítés fázis képeit is megnézheted!
Mákos kalács
A gesztenyés kalácsot pontosan azonos technikával kell elkészíteni, mint a Mákos kalácsot!
Willson receptje az oldalán további fázis képekkel megtalálható!
Hozzávalók:
- Savanyú káposzta
- zsír
- hagyma
- gesztenye
- só, pirospaprika, köménymag, bors, babérlevél
- víz (vagy sonkalé)
- esetleg pár karika kolbász
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágtam, zsíron megpároltam, rátettem a kimosott káposztát, a fűszereket, a kolbászt, felöntöttem vízzel és félig megfőztem.
- Az előfőzött* egész gesztenyét leszűrtem és hozzákevertem és készre főztem. Vigyázat, a gesztenye könnyen szétesik!
- Az eredeti ételt sem kell berántani, mert a bab megsűríti A gesztenye is hasonlóan működik. … /ám 1-2 főtt tojássárgájával még tetszés szerint besűríthető/
Megjegyzés:
A gesztenye aránylag magas szénhidrát tartalmát a savanyú káposzta nagyon alacsony Ch-ja jól ellensúlyozza. A fermentált (magas) rosttartalom pedig az egészséges emésztést segíti elő
És ráadásul nagyon finom!!!
Speciális receptek, táplálkozási kérdések, életmódbeli tanácsok portálja. A paleo a blogon széles lefedésű „ernyő-terminus”.