Kókusztejes fűszeres karfiol

Keresd fel Ágni görög konyhájának oldalát, ahol találsz egyéb paleo recepteket is! Keress rá a paleo címszóra!

Hozzávalók:
* 1 közepes karfiol
* 200 ml kókusztej (Lehet kevesebb is, hogy a sütéskor ropogósabb legyen!)
* néhány korty fehérbor (én aszut tettem bele)
* 1 mk mustár
* 1 tk oregano
* 1 mk köménypor
* 1 mk fahéjpor
* 1-2 csipet chilli
* 1 tk só
* feketebors, olívaolaj
* 3-4 tk bruschetta fűszer, ennek hiányában én a következőket használtam:
– 3 db. napon szárított paradicsom
– 1 cikk fokhagyma
– 1 zöldhagyma
– 4 levél zöldmenta
– 1 kk oregano
– 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
– 1 kk csípős paprika
Elkészítés:
A fűszereket az olajjal és kókusztejjel alaposan összekavartam, majd leöntöttem vele a rózsáira szedett karfiolt.

Sütőben pirulásig sütöttem.

Káposztás hamis „paszuly” paleosan

kaposztaspaszuly

Willson receptje az oldalán további fázis képekkel megtalálható!

Hozzávalók: 

  • Savanyú káposzta
  • zsír
  • hagyma
  • gesztenye
  • só, pirospaprika, köménymag, bors, babérlevél
  • víz (vagy sonkalé)
  • esetleg pár karika kolbász

Elkészítés: 

  • A hagymát apróra vágtam, zsíron megpároltam, rátettem a kimosott káposztát, a fűszereket, a kolbászt, felöntöttem vízzel és félig megfőztem.
  • Az előfőzött* egész gesztenyét leszűrtem és hozzákevertem és készre főztem. Vigyázat, a gesztenye könnyen szétesik!
  • Az eredeti ételt sem kell berántani, mert a bab megsűríti A gesztenye is hasonlóan működik. … /ám 1-2 főtt tojássárgájával még tetszés szerint besűríthető/
Megjegyzés:
A gesztenye aránylag magas szénhidrát tartalmát a savanyú káposzta nagyon alacsony Ch-ja jól ellensúlyozza.  A fermentált (magas) rosttartalom pedig az egészséges emésztést segíti elő

És ráadásul nagyon finom!!!