Ez az étel a NoCarb (A japán Shirataki tészta is ebből van!) daramix 0 ch-s volta miatt az LCHF diétában remekül felhasználható. A túrógombóc készítéséhez használt tejsavó túró, azaz a Ricotta – a Cordain-Szendi-féle paleoban tiltott; a nem paleo ketogénbe elfogadható; a TED elvei szerint fogyasztható!
A NoCarb tészta = konjac lisztből = más néven Ördögnyelv = más néven Shirataki tészta
Hozzávalók 4-5 főre:
Gombócok:
-
- 250 gr NoCarb daramix
- 250 gr Ricotta, avagy paleo túró tojásfehérjéből
- 3 db M-es tojás
- 1 tk. só
- 3 ek. xukor0stevia porxukor avagy porrá őrölt xukor; TED-ben méz, glicin, agave
- 1 ek. őrölt kezelt citrom héja (Lehet készen is kapni, de lehet otthon gyűjtögetni, xukorral szárítani!)
- 1 kk. vanília por vagy mézeskalács fűszerkeverék
- Porxukor az étel tetejére – ízlés szerinti mennyiségben
Morzsa helyett:
-
- 5-6 ek. útifűmaghéj – nem a liszt!!!
- 1 ek. kókuszzsír
- Víz
- TED-ben panírmorzsának használjunk pl. földimandula morzsát vagy gluténmentes apró szemű zabpelyhet!
Elkészítés:
- A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük.
- Lobogó bőséges – legalább 2 liter – forró vízben folyamatosan dobjuk bele a gombócokat, s mire az utolsót is a vízbe helyeztük, ehhez képest még várjunk 5 percet. A gombócok feljönnek a víz felszínére, és kész.
- Morzsát úgy készítsünk, hogy a hozzávalókat állandó keveréssel pirítsuk meg.
- A gombócokról alaposan csurgassuk le a vizet – lyukas kanállal meregessük ki, és dobjuk rá a pirított „morzsára”.