A recept a biocom oldaláról való.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol (tetszés szerinti zöldségeket is használhatunk/) pl.brokkoli
- 1/2 fej hagyma apróra vágva
- 1 csésze spenótlevél
- 2-3 friss tojás; AIP-ban 3 ek. zselatin
- 1-2 gerezd aprított fokhagyma friss vagy szárított fűszerek;
bors és só; AIP-ban a borsot elhagyjuk! - 1 lapos ek. zsír
Elkészítés:
- A karfiolt aprítóban rizsszem méretűre daráljuk.
- Egy serpenyőben a karfiolt és a kétféle hagymát 10 perc alatt átsütjük.
- Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük a karfiolt és a többi hozzávalót. AIP-ban az összes kevert zöldséghez keverjük hozzá a zselatint. A sütőlapra sütőpapírt terítjük, majd rásimítjuk a masszánkat.
- 200 fokon sütve – kb. 15 perc alatt kész.
- A zselatinos masszát lassú sütésre javaslom – tehát előmelegített sütőben visszavéve 160 fokra, tűpróbáig.