Ropogós kókuszos citromkrém

  1. variáció

Ennek a citromkrémnek a története kapcsolódik a mai Penny-s kókusz „tejhez”. A dobozban ugyebár találtam egy nagy gombóc kókuszvajat?! + vizet. Nos, ezt használtam fel a krémhez.

Hozzávalók:

  • Egy naaagy gombóc kókuszvaj kiegészítve ghee-vel vagy teavajjal – AIP-ban természetesen se ghee, se teavaj nem jöhet szóba, helyette kókusztejszínt pl. Cocomas használj!
  • 1 db lime vagy 1 db citrom leve
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • Paleolit édesítő (stevia, xilytol, xukor0stevia) – ebben az esetben akár ketogénben is mértékkel fogyasztható!,
  • a TED szerint használhatsz szirupot – pl. rizs, tápióka, agave, méz
  • AIP-ban az édesítés lehet kevés méz (napi 1 tk.) vagy glicin ízlés szerint!
  • Kókuszchips

Elkészítés:

  • A kókuszvajat és a hozzá felsorolt összetevőket keverd ki.
  • Tegyél a krémbe édesítőt, a kókuszreszeléket és a manduladarabokat, és keverd az egészet simára.
  • Lehet poharakba tölteni – pl. fagyi kanállal, vagy fel lehet használni piskóta krémjének.

2. variáció

Kókuszkrém házlag + Cocomas, annyi, hogy selymes állagú legyen + Paleo tejszínhab (kókusztejszínből) + kókusz chips – ízesítésként lime és xukor0stevia; AIP-ban méz vagy glicin

kókuszkrémkókuszkrémpohárban

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.