A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók:
- 2 nagy fej fokhagyma
- 1 evőkanál ghee
- 1 púpozott kávéskanál őrölt vagy reszelt gyömbér
- 2 dl kókusztej
- 1 db tojás sárgája; nem bevezető szakaszban lévő AIP-osoknak!
- 1 l víz
- Só, őrölt bors; AIP-osok bors helyett borsikafüvet használjanak!
- 10 dkg reszelt kemény sajt; AIP-osok nem fogyaszthatják!
- Fejenként 2-3 szelet mandulakenyér (szezámkenyérrel is finom; AIP-ban tilos!
Elkészítés:
- A 2 nagy fej fokhagyma gerezdjeit pucold meg, és vágd apróra
- 1 evőkanál gheet olvassz fel, és dobd rá a fokhagyma-gerezdeket, valamint 1 dl kókusztejet; állandó keverés mellett hagyd hogy a gerezdek megpuhuljanak.
- Húzd félre a leveses fazekat.
- 1 dl kókusztejet keverj össze 1 tojás sárgájával és víz hozzáadásával öntsd bele a fokhagymás alapba.
- Az alapot fokozatosan öntsd fel 1 l vízzel.
- Fűszerezd a levest gyömbérrel, őrölt borssal és pici sóval (a sóval óvatos légy, mert elég pikáns és intenzív íze van a levesnek a sok fokhagymától és a gyömbértől!).
- Forrald fel a levest lassú tűzön, úgy hogy az a tojás sárgájától az besűrűsödjék.
- Reszelj le 10 dkg kemény sajtot (parmezán, trappista, ementáli stb.).; nem AIP
- Tálaláskor használhatsz pl. mandulakenyeret rászórt sajttal, melyre öntsd rá a forró levest.; nem AIP
- A képen egy szárított kakukkfű ágacskával lett tálalva az étel.
Számomra a fokhagyma és a gyömbér együttes ízhatása mennyei!