Fokhagymaleves gyömbérrel

fokhagymaleves

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 1 evőkanál ghee
  • 1 púpozott kávéskanál őrölt vagy reszelt gyömbér
  • 2 dl kókusztej
  • 1 db tojás sárgája; nem bevezető szakaszban lévő AIP-osoknak!
  • 1 l víz
  • Só, őrölt bors; AIP-osok bors helyett borsikafüvet használjanak!
  • 10 dkg reszelt kemény sajt; AIP-osok nem fogyaszthatják!
  • Fejenként 2-3 szelet mandulakenyér (szezámkenyérrel is finom; AIP-ban tilos!

Elkészítés:

  • A 2 nagy fej fokhagyma gerezdjeit pucold meg, és vágd apróra
  • 1 evőkanál gheet olvassz fel, és dobd rá a fokhagyma-gerezdeket, valamint 1 dl kókusztejet; állandó keverés mellett hagyd hogy a gerezdek megpuhuljanak.
  • Húzd félre a leveses fazekat.
  • 1 dl kókusztejet keverj össze 1 tojás sárgájával és víz hozzáadásával öntsd bele a fokhagymás alapba.
  • Az alapot fokozatosan öntsd fel 1 l vízzel.
  • Fűszerezd a levest gyömbérrel, őrölt borssal és pici sóval (a sóval óvatos légy, mert elég pikáns és intenzív íze van a levesnek a sok fokhagymától és a gyömbértől!).
  • Forrald fel a levest lassú tűzön, úgy hogy az a tojás sárgájától az besűrűsödjék.
  • Reszelj le 10 dkg kemény sajtot (parmezán, trappista, ementáli stb.).; nem AIP
  • Tálaláskor használhatsz pl. mandulakenyeret rászórt sajttal, melyre öntsd rá a  forró levest.; nem AIP
  • A képen egy szárított kakukkfű ágacskával lett tálalva az étel.
Számomra a fokhagyma és a gyömbér együttes ízhatása mennyei!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.