Sült sertésbörke

Sertésbőrke – Google

http://keto.hu/sertesborke-serpenyoben-sutve-sult-hagymaval

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Kocsonyás leves főzéséhez 1 kg sertésbörkét és 1 kg lapockát főzz meg 4-5 liter sós vízben (a leves leírását majd külön receptben olvashatod!).
  • A sertésbörke 3 órányi főzés után puhán is nagyon finom – sózd, borsozd, és szórd meg piros paprikával; AIP szerint csak a sózás ér!!!
  • A korábban elkészült bőrkéket egy tepsiben terítsd el, rakd közé felszeletelve a lapocka húst is, majd bevagdosott szalonnát is helyezz a tetejére.
  • Közepes lángon süsd ropogósra.
  • Salátával tálald!

Mákos piskóta almával és eperrel

Almás-epres-mákos piskóta – Google

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Készíts mákpellettel egy piskótát a „Piskóta maglisztből alaprecept” szerint.
  • Hámozz meg egy nagy db almát, és vágd vékony lapokra, mellyel borítsd be a süteményt.
  • Kend be a piskótát kókuszkrémmel és arra kerüljön rá az eper.
  • Citrommal locsold meg az almákat, hogy ne oxidálódjanak.
  • 1 zacskó tortazselét kb. fél dl vízben olvassz fel, tehetsz bele édesítést is (én nem tettem!), majd locsold meg vele a süteményt.