Karalábé ragu

Hozzávalók és elkészítés egyben – 3 főre:

    • 3 közepes méretű karalábét – kb. 45 dkg – pucolj meg és egészen apró kockákra vágd fel (A Metro-ban mélyhűtve konyhakészen is kapható!)
    • 45 dkg karajt szintén vágj fel apró kockákra és sóval, paprikával, borssal és canney borssal alaposan fűszerezd -, ha van időd 1 éjszakát állni hagyni, akkor úgy még finomabb lesz!
    • A fűszerezett húst 1 evőkanál zsíron pirítsd meg, majd dobd hozzá a karalábé kockákat
    • Öntsd föl 2 dl vízzel, és fedő nélkül főzz, hogy a víz jelentős része el is párologjon
    • Kesudióból készíts magtejfölt, és amikor az étel elkészült, akkor öntsd hozzá, majd rottyantsd össze – amennyiben magtejet készítesz, akkor a Szendi-féle paleonak megfelelő
  • A TED-nek megfelelően vegyél zsíros joghurtot és azzal habard be a ragut!