Szuflé – pisztáciás

Hozzávalók:

  • 1 db nagyon érett avokádó
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • 1 evőkanál eritrit vagy méz
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál gesztenyeliszt vagy NoCarb lisztből kizárólag 1 kávéskanállal, mert meg fog duzzadni.
  • További édesítés a tojássárgája kikeveréséhez – ízlés szerint
  • 1 evőkanál citromlé a tojásfehérje felveréséhez
  • További édesítés a tojáshabhoz – szintén ízlés szerint
  • Zsiradék a poharak kikenéséhez
  • Pl. nescafé por vagy valamilyen őrölt mag 6 db 1 dl-es kerámia pohár szórásához – 2-3 evőkanállal
  • 10 dkg pisztácia
  • 0,5 l víz

Elkészítés:

  • Turmixold le az érett avokádót, szórj hozzá kb. 7 dkg őrölt pisztáciát, kevés citromlevet és eritritet
  • 6 db kerámia sütőpoharat zsírozással és szórással készíts elő a sütéshez – tedd azokat egy sütőedénybe
  • Gyújtsd be a sütőt
  • Legalább fél liter vizet tegyél a sütő alsó lapjára, mely sütéskor majd a gőzt fogja biztosítani
  • A 4 tojás sárgáját keverd el simára édesítővel, egy evőkanál gesztenyeliszttel/NoCarb liszttel, és forgasd hozzá a turmixolt érett avokádó-őrölt pisztáciás keveréket
  • Citromlé hozzáadásával verd kemény habbá a tojások fehérjét, a turmixolás alatt adjál hozzá édesítést is
  • Forgasd össze a habot a tojás sárgája – pisztácia – liszt keverékével, és töltsd háromnegyedig a poharakat
  • Tedd be a szuflénak valót a forró sütőbe, ahol kb. 200 fokon 10 perc alatt lesz megfelelő állagú – kívül ropogós, belül lágy
  • A maradék kb. 3 dkg pisztáciát szórd a kelyhekben lévő krém tetejére
  • Kínálhatsz hozzá valamilyen pikáns gyümölcsöt, pl. ahogy a képen látod – epret
  • Hűtőben tárolhatod sütés nélkül a vendégség előtt, és csak az étkezésnél sütöd meg!