Hozzávalók:
- 1 db nagyon érett avokádó
- 1 evőkanálnyi citromlé
- 1 evőkanál eritrit vagy méz
- 4 db tojás
- 1 evőkanál gesztenyeliszt vagy NoCarb lisztből kizárólag 1 kávéskanállal, mert meg fog duzzadni.
- További édesítés a tojássárgája kikeveréséhez – ízlés szerint
- 1 evőkanál citromlé a tojásfehérje felveréséhez
- További édesítés a tojáshabhoz – szintén ízlés szerint
- Zsiradék a poharak kikenéséhez
- Pl. nescafé por vagy valamilyen őrölt mag 6 db 1 dl-es kerámia pohár szórásához – 2-3 evőkanállal
- 10 dkg pisztácia
- 0,5 l víz
Elkészítés:
- Turmixold le az érett avokádót, szórj hozzá kb. 7 dkg őrölt pisztáciát, kevés citromlevet és eritritet
- 6 db kerámia sütőpoharat zsírozással és szórással készíts elő a sütéshez – tedd azokat egy sütőedénybe
- Gyújtsd be a sütőt
- Legalább fél liter vizet tegyél a sütő alsó lapjára, mely sütéskor majd a gőzt fogja biztosítani
- A 4 tojás sárgáját keverd el simára édesítővel, egy evőkanál gesztenyeliszttel/NoCarb liszttel, és forgasd hozzá a turmixolt érett avokádó-őrölt pisztáciás keveréket
- Citromlé hozzáadásával verd kemény habbá a tojások fehérjét, a turmixolás alatt adjál hozzá édesítést is
- Forgasd össze a habot a tojás sárgája – pisztácia – liszt keverékével, és töltsd háromnegyedig a poharakat
- Tedd be a szuflénak valót a forró sütőbe, ahol kb. 200 fokon 10 perc alatt lesz megfelelő állagú – kívül ropogós, belül lágy
- A maradék kb. 3 dkg pisztáciát szórd a kelyhekben lévő krém tetejére
- Kínálhatsz hozzá valamilyen pikáns gyümölcsöt, pl. ahogy a képen látod – epret
- Hűtőben tárolhatod sütés nélkül a vendégség előtt, és csak az étkezésnél sütöd meg!