Házi műzli szelet – paleosan

Törökné Tóth Csilla receptje és képe

Hozzávalók:

  • Két maroknyi mag vegyesen: mandula, kesudió, dió
  • Két maroknyi cukrozatlan aszalt gyümölcs vegyesen: sárgabarack, szilva, füge, datolya, mazsola

Elkészítés:

  • Aprítógépbe aprítsd össze először a magokat, majd dobd rá az aszalványokat, és aprítsd tovább
  • Zacskóval vagy fóliával kibélelt dobozba nyomkodd a masszát; Ha túl száraz kicsi vizet adj hozzá
  • A tetejét szórd meg kókuszreszelékkel
  • A doboz tetejére fordítsd át a masszát és a másik oldalát is szórd meg kókuszreszelékkel
  • Pár órát hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd felszeljük a süteményt

Tepertős pogácsa – Csilláé

Törökné Tóth Csilla receptje és képe

Hozzávalók:

  • 5 dkg makadámdió liszt
  • 10 dkg NatureCookta mandulaliszt
  • 2 evőkanál utifűmaghéj
  • 1 teáskanál szódabikarbona
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 10 dkg darált töpörtyű
  • 3 db tojás
  • 1,5-2 dl víz

Elkészítés:

  • Összekeverjük a hozzávalókat, jól összegyúrjuk
  • A víznek először csak a felét öntjük hozzá; Az utifűmaghéj magába szívja a vizet, elkezd zselésedni és utána öntünk még hozzá vizet, hogy ne legyen száraz, hanem jó puha könnyen kezelhető tésztát kapjunk
  • Golyókat lehet gyúrni (nem nyújtani), és kilapítani őket pogácsa formára
  • A tetejét vagdosd be, és egy felvert tojással kend meg
  • 190 fokon 20-25 percig sütjük a pogácsákat