Törökné Tóth Csilla receptje és képe
Hozzávalók:
- Két maroknyi mag vegyesen: mandula, kesudió, dió
- Két maroknyi cukrozatlan aszalt gyümölcs vegyesen: sárgabarack, szilva, füge, datolya, mazsola
Elkészítés:
- Aprítógépbe aprítsd össze először a magokat, majd dobd rá az aszalványokat, és aprítsd tovább
- Zacskóval vagy fóliával kibélelt dobozba nyomkodd a masszát; Ha túl száraz kicsi vizet adj hozzá
- A tetejét szórd meg kókuszreszelékkel
- A doboz tetejére fordítsd át a masszát és a másik oldalát is szórd meg kókuszreszelékkel
- Pár órát hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd felszeljük a süteményt
Törökné Tóth Csilla receptje és képe
Hozzávalók:
- 5 dkg makadámdió liszt
- 10 dkg NatureCookta mandulaliszt
- 2 evőkanál utifűmaghéj
- 1 teáskanál szódabikarbona
- 1 csapott evőkanál só
- 2 evőkanál sertészsír
- 10 dkg darált töpörtyű
- 3 db tojás
- 1,5-2 dl víz
Elkészítés:
- Összekeverjük a hozzávalókat, jól összegyúrjuk
- A víznek először csak a felét öntjük hozzá; Az utifűmaghéj magába szívja a vizet, elkezd zselésedni és utána öntünk még hozzá vizet, hogy ne legyen száraz, hanem jó puha könnyen kezelhető tésztát kapjunk
- Golyókat lehet gyúrni (nem nyújtani), és kilapítani őket pogácsa formára
- A tetejét vagdosd be, és egy felvert tojással kend meg
- 190 fokon 20-25 percig sütjük a pogácsákat
Speciális receptek, táplálkozási kérdések, életmódbeli tanácsok portálja. A paleo a blogon széles lefedésű „ernyő-terminus”.