Almás-szezámos-lenmagos szelet

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 20 dkg lenmagpelyhet vagy őrölt lenmagot áztass be 1,5-2 dl vízbe, majd önts hozzá még 10 dkg szezámpelyhet, vagy szezám magot (lehet őrölt is), továbbá adj hozzá 2 evőkanál chia-magot; hagyd állni, míg a magok megszívják magukat a vízzel

  • 10 dkg aszalt cukormentes almát vágj apróra, és keverd a masszához, továbbá keverj bele vaníliát és xukrot (legjobb az eritrit) – ízlés szerint

  • A tésztát egy zsírpapírral kibélelt tepsiben kb. 0,5 cm-es vastagságban terítsd el, és alacsony hőfokon szárítva süsd a süteményt kb. 30 percig
  • Amikor a süti megsült, akkor vágd fel szeletekre és porxukorral szórd meg

Az egész tepsi kalória értéke nincs több, mint 1200 ccal.