Csokis szuflé – 6 pohárral

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 6 db – 1 dl-es kerámia poharat vajazz ki és szórd meg pl. darált dióval, vagy darált mandulával, vagy kókuszliszttel, vagy granulált kávéval -, ami éppen otthon van
  • 4 db tojást válassz ketté
  • A sárgáját keverd el pl. egy evőkanál gesztenyeliszttel, vagy mandulaliszttel, vagy őrölt mandulával, vagy őrölt dióval; majd keverd el ezt az alapot 2 evőkanál kakaóporral; megspórolhatod a magos és kalóriadús szárazanyagot NoCarb liszttel, amiből a 4 tojáshoz csak 1 kávéskanálnyi sűrítőanyagot tehetsz!!!
  • A fehérjéket – egy evőkanálnyi citromlé hozzáadásával – verd fel kőkemény habbá, a hab felverésének második felében adj ízlés szerinti mennyiségben a habhoz – lehetőleg eritritet vagy mézet
  • Lazán keverd össze a sárgája keverékét a felvert fehérjével
  • Kanalazd a poharakba a habos masszát – kb. a poharak feléig
  • Melegítsd elő a sütőt és tegyél legalulra egy kisebb lábast teletöltve vízzel
  • Miután a poharakat a krémmel megtöltötted, tedd be egy tepsire rakva a sütőbe, és 180 fokon – kb. 10-15 percig süsd
  • A szuflé akkor jó, ha megemelkedik, a teteje megszilárdul, belül viszont a krém folyós marad (A krém akkor száradna ki, ha lassú tűzön sütnénk-szárítanánk minimum fél órát, vagy még tovább is! -, ez persze egyáltalán nem cél.)
  • Végül díszítsd a krémet – pl. 90%-os csokidarabokkal (pl. Wawel), dióval, valamilyen fanyarkás ízű gyümölccsel

Megjegyzés:

  1. 3 evőkanálnyi kakaót tettem a krémbe, ezért kevésbé lett laza a hab; a receptben leírt 2 evőkanál is elegendő; ha a hab laza, akkor még magasabbra fel fog emelkedni a sütemény
  2. Vendégségre hűtőben/mélyhűtőben tarthatod a krémet, és kínálás előtt süsd meg.

A képen egy magos változat látható!