A recept és a kép Haász Niki – Paleo Konyha oldaláról való
Hozzávalók:
- 1 zacskó rizs formájú NoCarb tészta
- 100 g kókuszreszelék
- 3-4 ek. eritrit ízlés szerint
- 1 tk. fahéj
- 4 dl kókusztej
- 2 marék mazsola
- gyümölcsök (nálam 1 banán felkarikázva, 2 mandarin darabolva)
Elkészítés:
- A tésztát folyó csapvíz alatt mosd át, majd a kókuszreszelékkel együtt tedd a felforralt kókusztejbe, és főzd pár percig
- A főzés vége felé keverd hozzá az eritritet és a fahéjat
- A láng elzárása után keverd a tésztába a mazsolát és a gyümölcsöket
(Tálkákba szedve a tetejükre pici mézet csorgattam, ez persze elhagyható, de jólesett… ! )
Cékla chips
- Bármi legyen is az alapanyag, a lényeg, hogy nagyon vékonyra kell szelni, és alacsony lángon (ez nálam 140 fok volt), lehetőség szerint légkeveréses programmal kb. 40-50 percig szárítsuk ropogósra az adott zöldséget/gyümölcsöt.
- A légkeverés segítségével nem ég meg idő előtt, illetve egyszerre több tepsiben is készíthetjük egymás alá/fölé pakolva. Én szeletelés után (amit vékony uborka szeletelővel végeztem) sütőpapírra helyeztem, és egy szilikonos ecset segítségével olvasztott kókuszzsírral kentem be a zöldségeket. Sütés közben figyeltem, hogy akkor szedjem ki, amikor már ropogós, de még nem égett. Nagyon finom lett mindegyik, nekünk a só/bors sem hiányzott hozzá. Ha valaki mégis szeretné, csak sütés után fűszerezze!, s mondjuk AIP-ozva semmiképp.
Ötlet: még nem próbáltam, de szinte biztos vagyok benne, hogy kacsa- vagy libazsírral kenve még ízletesebb a végeredmény!”
Speciális receptek, táplálkozási kérdések, életmódbeli tanácsok portálja. A paleo a blogon széles lefedésű „ernyő-terminus”.