Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 5 púpozott evőkanál szezámmag liszt (kb. 30 dkg)
  • 5 púpozott evőkanál gesztenyeliszt (kb. 30 dkg)
  • 1 púpozott evőkanál zsír
  • 5 db L-es tojás, vagy kevesebb nagyobb méretű
  • 1 evőkanál szódabikarbóna (nem elírás!)
  • Fél citrom leve
  • Só ízlés szerint
  • Lehetőleg kókuszliszt a munkaasztal szórásához
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát
  • Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szórt munkaasztalon 9 db vékony sodralékot
  • Ezekből 3 cipót tudsz fonni
  • 1 db tojás habarj el, és kenőtollal kend be a kalácsokat
  • Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell közepes lángon sütni a kalácsokat

Soroksári leves – sváb étel paleosan („Tejszínes” paprikás csirke)

Ez egy 2010 júniusából származó recept, csak ma új képeket készítettem!

Hozzávalók:

„Tejszínes paprikás csirke hosszú lével”

  • Csirkepaprikáshoz való csirke – kb. 1 kg – amit szeretsz ízlés szerint (egész csirke, csak combok, combok és szárnyak, melle husi stb.)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • zsír vagy olíva olaj
  • só, bors, fokhagyma, pirospaprika
  • Víz
  • 5 dl kókusztej (eredetileg nem tejfölt, hanem tejszínt tesznek bele); vagy 5 dl kesudió tejföl (ez utóbbi azért jobb választás, mert az íze harmonizál az étellel!)
  • 2 tojás sárgája a sűrítéshez (ez az eredeti receptben is benne van)
  • A főzéshez nagyméretű fazékra lesz szükséged

Soroksári leves – sváb étel paleosan („Tejszínes” paprikás csirke) bővebben…