Hozzávalók:
- 5 púpozott evőkanál szezámmag liszt (kb. 30 dkg)
- 5 púpozott evőkanál gesztenyeliszt (kb. 30 dkg)
- 1 púpozott evőkanál zsír
- 5 db L-es tojás, vagy kevesebb nagyobb méretű
- 1 evőkanál szódabikarbóna (nem elírás!)
- Fél citrom leve
- Só ízlés szerint
- Lehetőleg kókuszliszt a munkaasztal szórásához
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát
- Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szórt munkaasztalon 9 db vékony sodralékot
- Ezekből 3 cipót tudsz fonni
- 1 db tojás habarj el, és kenőtollal kend be a kalácsokat
- Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell közepes lángon sütni a kalácsokat
Ez egy 2010 júniusából származó recept, csak ma új képeket készítettem!
Hozzávalók:
„Tejszínes paprikás csirke hosszú lével”
- Csirkepaprikáshoz való csirke – kb. 1 kg – amit szeretsz ízlés szerint (egész csirke, csak combok, combok és szárnyak, melle husi stb.)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- zsír vagy olíva olaj
- só, bors, fokhagyma, pirospaprika
- Víz
- 5 dl kókusztej (eredetileg nem tejfölt, hanem tejszínt tesznek bele); vagy 5 dl kesudió tejföl (ez utóbbi azért jobb választás, mert az íze harmonizál az étellel!)
- 2 tojás sárgája a sűrítéshez (ez az eredeti receptben is benne van)
- A főzéshez nagyméretű fazékra lesz szükséged
Soroksári leves – sváb étel paleosan („Tejszínes” paprikás csirke) bővebben… →
Speciális receptek, táplálkozási kérdések, életmódbeli tanácsok portálja. A paleo a blogon széles lefedésű „ernyő-terminus”.