Raffaello – AIP-osan is!

Az alábbi mennyiség egy nagyobb társasági alkalomra készült, ezért aki kisebb mennyiségben kívánja elkészíteni, az arányosan gondolkozzék a hozzávalókkal.

2016.02.19. 2014 óta - nemrégen használtam először a bambusz rostot; szerintem nagyon jót tesz a golyók állagának, amennyiben van a készleten.

Pontosan 76 db golyó készült el, de ez, ha kisebbek, akkor lehetett volna éppen 100 is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg apró szemű kókuszreszelék (pl. Aldis)
  • 10 evőkanál, azaz kb. 20 dkg kókuszliszt (pellet)
  • 5 evőkanál kókuszzsír
  • 10 evőkanál eritrit vagy AIP-ban, TED-ben glicin, agave szirup
  • 1 evőkanál vanília por – szárított valódi vanília
  • 10 dkg hántolt mandula; AIP-ban földi mandula durvára törve
  • 1 l víz – Ez nem tévedés; azért kellett ennyi, mert tudtam, hogy a kókuszlisztnek igen nagy a nedv-szívóképessége
  • Ha szükséges, akkor lehet használni további kókuszlisztet
  • 1 lapos evőkanál (2 dkg) agar-agar, vagy egy kis zacskó tortazselé, avagy bármilyen étkezési zselatinból 1 ek.
  • 10 dkg lehetőleg nagy szemű kókuszreszelék a golyók hempergetéséhez (Sajnos nekem csak apró szemű volt itthon!)

Raffaello – AIP-osan is! bővebben…