Hozzávalók:
- 1 kg karfiol rózsa
- 4 db kemény tojás
- 10 dkg kolbász
- 0,5 kg darált hús – csirke, pulyka, sertés – ki mit választ! Én darált csirkét használtam.
- Só, őrölt bors, zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por bőségesen, őrölt piros paprika vagy chili
- 3 db tojás
- 2 dl kesudió tejföl (vagy más magtejföl)
Elkészítés:
- Főzd puhára a karfiolt, majd öntsd le róla a vizet, ezután darabosra törd össze
- Főzz meg 4 db tojást keményre, és vágd fel kockákra vagy karikákra
- 10 dkg kolbászt karikázz fel
- A karfiolt, kemény tojásokat, kolbászkarikákat keverd össze 2 dl magtejföl hozzáadásával
- 0,5 kg darált húst fűszerezz sóval, borssal, fokhagymával, paprikával, és keverd hozzá a masszához
- 3 db nyers tojást is üss hozzá, és ezzel is alaposan keverd meg a hozzávalókat
- Zsírozz ki egy kuglóf formát, és egyengesd bele a masszát (Természetesen nem kuglóf formában is kisüthető!
- Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30-40 perc alatt fog átsülni az egytálétel
A képeken a csirkehúsból készült koszorú világos színű lett, de sertésből intenzívebb barna színe lesz!