Kuglófban sült húsos karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol rózsa
  • 4 db kemény tojás
  • 10 dkg kolbász
  • 0,5 kg darált hús – csirke, pulyka, sertés – ki mit választ! Én darált csirkét használtam.
  • Só, őrölt bors, zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por bőségesen, őrölt piros paprika vagy chili
  • 3 db tojás
  • 2 dl kesudió tejföl (vagy más magtejföl)

Elkészítés:

  • Főzd puhára a karfiolt, majd öntsd le róla a vizet, ezután darabosra törd össze
  • Főzz meg 4 db tojást keményre, és vágd fel kockákra vagy karikákra
  • 10 dkg kolbászt karikázz fel
  • A karfiolt, kemény tojásokat, kolbászkarikákat keverd össze 2 dl magtejföl hozzáadásával
  • 0,5 kg darált húst fűszerezz sóval, borssal, fokhagymával, paprikával, és keverd hozzá a masszához
  • 3 db nyers tojást is üss hozzá, és ezzel is alaposan keverd meg a hozzávalókat
  • Zsírozz ki egy kuglóf formát, és egyengesd bele a masszát (Természetesen nem kuglóf formában is kisüthető!
  • Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30-40 perc alatt fog átsülni az egytálétel

A képeken a csirkehúsból készült koszorú világos színű lett, de sertésből intenzívebb barna színe lesz!