Chufamix növényi tejkészítő kapható Budapesten a NoMilk-nél
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 25 dkg kókuszreszelék – tejkészítésből visszamaradt apró szemű vizes reszeléket használtam! – száraz kókuszreszelékkel nem lehet dolgozni (egy olvasó visszajelezte nekem!)
- 4 db tojás sárgájával keverd el a reszeléket és tegyél a „tésztába” Bourbon vaníliát (a benne lévő cukor 3%, de legalább megfizethető igazi vanília!) vagy vanília aromát
- A 4 db tojás fehérjét verd fel igen kemény habbá úgy, hogy először csöppents bele némi citromlevet, majd amikor kezd keményedni, akkor bőségesen – legalább 4 evőkanál eritrittel folytasd a habverést; végül teljesen ki fog fehéredni és meg fog keményedni a hab
- A kemény habba kanalanként tedd bele reszeléket, és kanalanként óvatosan keverd el
- 12-14 db muffint tudsz ebből a mennyiségből készíteni
- A muffin sütőbe helyezd el a papírokat, és kanalazd bele a masszát – bőségesen bánhatsz vele!
- Előmelegített sütőben – közepes lángon – kb. 20 perc alatt fog készre sülni
- A tetejét szórd meg porxukorral
A kókuszreszelék beltartalma:
Energia |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
660 kcal |
6.8 gramm |
64.5 gramm |
23.6 gramm |
Chufamix növényi tejkészítő kapható Budapesten a NoMilk-nél
Hozzávalók és elkészítés egyben:
Kesudió tej Chufamix-szel:
- 20 dkg kesudiót egy éjszakára áztass be kézmeleg vízbe
- 10 órányi áztatás után öntsd le a vizet a kesudióról, ezzel az áztatással a magok fitát tartalmát minimalizáltad, mely az ásványi anyagok felszívódásának lenne a gátja
- A Chufamix tejkészítő edény belső betétjébe tedd bele a magokat, majd öntsd fel 1.5 liter vízzel
- Kézi mixerrel őröld a magokat legalább 3-5 percig, minél apróbb szeműre
- 1 liter kesutej és kb. 15 dkg-nyi morzsalék lesz a végeredmény
Körözött kesu morzsalékból:
- Egy kisebb fej hagymát vágj apróra, és keverd el az őrölt kesudióval
- A keverékbe tegyél még ízlés szerint – sót, őrölt borsot, paprika port, egészben vagy őrölve köménymagot, majd alaposan keverd el a krémet
- A tapasztalatom az, hogy további zsiradékot nem szükséges a krémhez tenni, miután a kesu zsírtartalomban az egyik legdúsabb magféle
Földimandula maradékának felhasználása esetén – AIP!
2014. május 10-én az alábbi kérdéseket tettem közzé a FaceBook-on. Kérem mindazokat, akik nem FB-oznak, hogy éljenek azzal a lehetőséggel, hogy a feltett kérdésekre itt, a hozzászólásokban reagáljanak. A mai napig a következő véleményeket küldték el az olvasók:
Kedves Olvasóim!Néhány napig kívánom feltenni ezeket a kérdéseket számotokra:1. Milyen témájú receptek érdekelnek a legjobban a PaleoVitalról?
2. Mi az, amiről még szívesen olvasnál?3. Milyen ételféleség paleosítása izgat, és várnál tőlem erre esetleg egy megoldást?!Kíváncsian várom a válaszaitokat. BB Márta
Speciális receptek, táplálkozási kérdések, életmódbeli tanácsok portálja. A paleo a blogon széles lefedésű „ernyő-terminus”.